Wednesday, October 24, 2007

Kartlegging av seksualforbrytere

Heinz introduserte meg for en interessant nettside her om dagen. Han leste i Beacon Hill Times (nabolagets avis) at en innbygger i Beacon Hill var bøtelagt fordi han var tidligere dømt seksualforbryter og ikke meldt fra om at han hadde flyttet.

FamilyWatchdog er en nettside hvor alle seksualfrobrytere er registrert med adresse, bilde, hva de ble dømt før, alias, kjennetegn, og hvor de jobber (om de har jobb)! Så, om du f.eks. skrive inn Boston som by, og velger Massachusetts som stat, får du opp et hendig kart hvor alle er merket av.

Selv har jeg litt delte meninger om metoden. Om man f.eks. virkelig mener at det er bra at foreldre vet hvor tidligere barneseksualforbrytere bor så man kan "beskytte" dem mot dem, betyr det ikke da at den tidligere forbryteren burde vært på en institusjon? Om han ikke kan omgås barn uten å gjøre det igjen?

Nå er det jo ikke kun de som har gjort overgrep mot barn som er registrert, og det er vel ikke til å hindre at en slik nettside gjør det rimelig vanskelig for disse å bygge seg opp et normalt liv igjen. Med den massive politistyrken som herjer her i landet bør det da være mulig å regulere på andre måter. Jaja!

Interessant hvertfall :)

1 comment:

Anonymous said...

S-c-c-c-aaaaryy!!