Saturday, September 16, 2006

Tekstilmarked, bowling og masse god mat!

Hei igjen, alle sammen! Har vært dårlig med oppdatering her i det siste, og det er vel for at det rett og slett ikke har vært så mye å skrive om:) Skolen har endelig startet, og vi har fått en innføring i noen fagene vi skal ha frem til jul. Det var gått å få flinke lærere igjen, noe som står i sterk kontrast med dem som holdt språkkurset i august. Kinesisklæreren vi har nå prater veldig godt engelsk og stiller større krav til oss. Noe jeg må si trengs=) De kødder ikke når de sier det er verdens vanskeligste språk å lære seg, så at det stilles krav til å henge med på undervisningen er bare smart.

De to andre fagene vi har hatt er politic economy og society and culture. I førstnevnte har vi en veldig flink professor som visstnok har en god merittliste fra både inn og utland. Faget er veldig interessant (for oss som liker økonomi da;) ), og tror nok det blir noen fine forelesninger i høst. Faget har ikke noe pensum, så her er man rent nødt til å møte opp og notere heftig, samt lese aviser o.l. Oppmøteplikt er det forøvrig i alle fag, og er man borte mer enn 20% av timene får man ikke karakter. Personlig tar jeg ikke det så tungt, men for de som gjør onsdagsfylla til en vane kan det bli værre:p Society and culture er et fag som stort sett skal bestå av gjesteforelesere, og blir kanskje det tørreste kurset. Men her er det individuell eksamen, noe jeg syns kan være greit:)

Jan hadde skumle planer

Nok skole nå! Hva har vi så gjort av morsommesaker?? Tja, vi dro til med en bowlingkveld her forleden dag. Fant en adresse på nette, og det var nok den mest slitne bowlinghallen i hele byen. Men de solgte øl, så vi gjorde det til en morsom kveld allikevel:) Dumme meg hadde jo røpet at jeg gikk på bowling i 6 mnd når jeg var 12 år, noe som gjør fallhøyden desto større når det viser seg at det ikke hjalp nevneverdig. Det var ved et tidspunkt snakk om å spille om hvem som skulle ta oppvasken en uke, men heldigvis kastet vi det fra oss=)


Forrige fredag var vi på Teppanyaki, en japansk restaurant med alt-du-kan-spise-og-drikke for 150 kuai. Til den prisen tenkte vi på forhånd at det kanskje skulle være litt småshabby, noe som fort ble motbevist. Her ble vi plassert rundt to bord, eller dritstore stekeplater, om du vil. "Bordet" besto av en stor metallplate som tydeligvis var veldig varm, og en liten bordkant rundt for å ha tallerken på. På andre siden av bordet sto den en kokk og flippet hva enn som lå foran ham på stekeplaten:) Det var jo fri meny, så vi bare pekte på mange retter (var heldigvis bilder av alt), og så kom de med det til kokken som tilberedte maten på mesterlig vis! Han var så flink at selv jeg spiste kongereker, muslinger og makrell!! Han mikset mellom å bruke hvitløk, hvitvin, rødvin, soyasaus, purre etc., og laget de herligste retter. Så gav han like stor porsjon til alle, noe som gjør at man slipper å krangle om godbitene :p Samtlige spiste og drakk så mye vi kunne, og jeg var mett i et par dager etterpå. Skikkelig julebordstemning, kan man si :D Absolutt ikke siste gang vi drar dit, og de som kommer på besøk må nok regne med å bli dratt med dit en tur :) Sjekk bildegalleriet under for flere bilder fra kvelden.

From 2006-09-08 Go...

Etter en tur på nyåpnede Elitebar, var det duket for karaokenachspiel!! Daggi og jeg kom først hjem, og måtte ta turen ut for å finne batteri til den ene mikrofonen. En halvtime senere var det full allsang ;D


Ellers har vi også funnet veien til tekstilmarkedet. Dvs, et av 3 stk. Markedene ligger i store kjøpesenter-bygg, og består av hundretalls boder med masse stoff, så man bare kan velge hva man vil ha, og få sydd dress, smoking, skjorter, bukser, skjorts eller hva man nå vil ha:) Selv fikk jeg sydd en dress med innervest, som passet meget bra. De neste dressene blir nok hakket bedre, siden jeg da vet akkurat hva som må spesifiseres. Sier man ikke at man vil ha litt innsydde jakker, så får man ikke det. I mitt tilfelle ble buksen litt vel høy i livet f.eks. Men er det bare små ting, som vie bukser, jakker o.l., fikser de det på 45 minutter :) Genialt opplegg kan man si, og det er flere her som allerede er innehaver av 4-5 dresser og et utall skjorter. Prisene varierer litt med stoff og pruting, men en komplett dress får man vel fra ca 400 kuai og oppover. Selv betalte jeg 800 kuai, stoffet var veldig bra (kashmir og silke...sa han hvertfall), også skulle jeg jo ha innervest i tillegg. Skjorter koster ca 75 kuai stykket. Er man ikke der selv, kan man også ta med et plagg og få det kopiert. Daggi gjorde det med hell, og fikk kopiert både dress og blazer :)


Med det var alt for denne gang! Jørgen ut :)

1 comment:

Anonymous said...

Tøffe saker :)