Tuesday, September 05, 2006

Ikea, innflyttingsfester og Chinese Party!

Da var det plutselig blitt en stund siden siste oppdatering. Liksågreit, slik at det faktisk har skjedd noe å skrive om i innleggene:) Temperaturen nå er all-time-low siden vi kom hit; 27 grader! Er blitt godt vant, så det er nesten litt småkjølig å sette seg ut på hverandaen. Det melder ned mot 29 grader om dagene også nå, så vi går vel bedre tider i møte. Herlig! ;)

Hadde en datakrasj tidligere i uken, hvor harddisken døde og tok med seg alle bildene jeg har tatt siden jeg kom hit. Kjipt, men styggelig lite å gjøre med! De viktigste ligger i web-galleriet, dog i mye dårligere kvalitet. Akk ja! (Husk alle barn, ta backup!)

Den siste uken var den siste i språkkurset, med en skriftlig og muntlig eksamen på onsdag. På tirsdag fikk vi høre at ingen gjennom hele språkkursets historie (ikke bare BI-studenter, men INGEN) hadde noen gang strøket på eksamen. Etter onsdag kan jeg vel si at det er fullt forståelig. Den skriftlige delen bestod av ymse forskjellige oppgaver med alternativer (ingen skriving fra vår side, altså). Hadde man vært fysisk til stede i noen av timene, eventuelt enset å åpne boken, var dette rimelig piece of cake. Det ble sagt at man måtte ha 60 av 100 poeng for å stå, og bemerkelsesverdig nok havnet en del på akkurat 60 poeng=) Tror det er den ingen-stryk-policyen som kommer inn her :p Etterpå var det duket for muntligeksamen hvor en og en skulle inn til Lu lao shi (lærer-Lu). Som før alle muntligeksamener var det spenning og nervøsmage (eventuelt de grillspydene jeg kjøpte kvelden før som spilte meg et puss). Det roet seg imidlertid kjapt, når det viste seg at alle som gikk inn var ferdige før man nesten fikk satt seg ned. I det hele tatt bestod prøven av å si hva man heter, hvor man kommer fra, og si hvem som er i familien sin. Deretter spurte Lu hva faren min jobbet med, før jeg måtte lese en dialog fra boken. Hele greia tok gode 1 minutt og 48 sekunder, og kvalifiserte til nesten toppkarakter. Noen lurer fortsatt på hvorfor Lånekassen har fjernet språkstipendet på 15.000,- de som var her i fjor fikk...

Etter eksamen skal det festes, og skolen hadde her arrangert noe så flott som Chinese Party!! Som nordmenn flest forbinder vi ordet party med fest, og når man fester drikker man. Det førte til at den delen av salen hvor vi satt var en smule mer feststemte enn resten av klientellet. Nu vel, alt var normalt! Er fortsatt litt usikker hva Chinese Party er. Kanskje det er at snacksen skal bestå av potetgull med grillet-svin-smak, vaniljeyoghurt og bananer, samt drops av tørket kjøtt (vi kaller det hundemat, noe det både lignet på og smakte som). Som underholdning skulle alle klassene gjøre en opptreden. De fleste hadde valgt det samme som oss, nemlig en sang. Vår klasse, hovedsakelig bestående av nordmenn og hollendere, sang en vakker ballade på kinesisk, mens den andre "norske" klassen sang en ballade av ingen ringere enn Jackie Chan! Vel, det vil si, vi trudde de bare skulle synge den. Men de brukte Thomas' MP3-spiller som bakgrunnsmusikk, og han hadde tydeligvis sett sitt snitt til å sprite opp stemningen litt. Når sangen deres var ferdig, fulgte det "helt tilfeldigvis" Fugledans-sangen, til alles store fornøyelse. Når den var ferdig, og folk trudde det var ferdig, kom godlåten YMCA på høyttalerne, og førte til en feststemt dans i ekte Blue Oyster-stil. Flaue asiatere i salen ønsket nok det hele over når også Macarena fulgte på. Har video av alle dansene, så skal se om ikke dem blir lagt ut senere:) Skulle man gitt premie for den mest underholdende gruppa hadde det ikke vært noen tvil, og man kunne vel egentlig bare ønsket at deres bidrag kom senere, siden festen døde rimelig fort han (hos dem uten alkohol, seff;) Etter endt Chinese Party dro vi til Crib de Stavanger og hadde et norwegian party med karaoke og det som skal være!

2006-08-30 Chinese party
Aug 30, 2006 - 25 Photos


Torsdag startet dagen alt for tidlig for de som tok den helt ut kvelden i forveien. Vi måtte møte på skolen å få tilbake prøvene, samt et sertifikat som sier at vi er flinke folk som nesten kan snakke kinesisk. Siden vi ikke en gang klarte å bestille frokost på kinesisk etterpå, har vi nok et lite stykke å gå... Hvertfall, sertifikatene var fine, og bestod av et ark med gullskrift på liggende i en rød bok. Ooo, impressive! Etterpå dro Daggi, Nami og jeg på Ikea for å handle inn småstæsh til leiligheten. Her fikk vi endelig byttet ut de harde sengene våre med noe mer behagelig, og ikke minst spist kjøttboller! Sausen var litt tynn, og de hadde ikke kokte poteter, men ellers var det yammi! Ikea var forøvrig prikk likt slik det er i Norge, og pga det slapp man slitsomme selgere overalt. Herlig :) Prisene var også omtrent likt med hjemme.

2006-08-31 Tur på Ikea
Aug 30, 2006 - 2 Photos


Senere på dagen fant Hetleviken ut at det var et electronika-party på en pub i byen. Jan, Stian og jeg slo følge etter at vi hørte drinkene og ølen kostet 10 kuai (8 kr) pr stk. Vi hadde adressen skrevet på en lapp, og måtte ha hjelp fra en lokal restaurantkjeltring for å finne fram. Det som vi trudde var et stort utested, var en kjellerpub gjemt bak en anonym inngang og et labyrint av ganger. Men når vi omsider var på plass, viste plassen seg å være ganske så bra. Så man bak fasaden av vegger dekket med sprittusj og den nydelige dassen fyllt med grønn du-vet-hva, var det en fin atmosfære med overraskende mange vestlige til stede. Gode drinker var det også, selv om vi tok kvelden forholdsvis tidlig. I morgen skulle det jo være innflyttingsfest!

2006-08-31 Elektronica-club
Aug 31, 2006 - 4 Photos


Sist gang jeg skrev innlegg hadde det vær innflyttingsfest nummer 4. Vel, nå har vi hatt 2 til, og den første var på fredag hos ingen ringere enn oss selv! Folk begynner nok å bli pittelitt lei hardfestinga, og greide ikke krangle puddelrompene sine hit før klokken viste halv ti. Vi 4 som bor her hadde jo startet tidligere, så stemningen var det ikke noe å si på:) Den dro seg også betraktelig opp når noen fant de 2 trådløse mikrofonene våre! Det viste seg plutselig at jeg ikke var alene i gruppen vår med å være litt for glad i mikrofoner. John Ivar hold rappeshow, mens vi var en del andre som dro til på slagere som Min Drømmesang, Living on a prayer, Splitter pine, Ut mot havet og ikke minst Pour some sugar on me! Undertegnedes alkoholinntak økte med stemningen og syngingen, og POOUUUUR SOME SUGAR ON MEEEEE er nok de siste ordene jeg husker fra den kvelden:) Så får man heller beklage drinkkastingen på påfølgende utested :p



Lørdag dro vi oss, smått motvillig og rimelig påvirket av gårdagen, bort til Kai Simon og co's penthouse. De har nok den fineste leiligheten hittil, bestående av 4 soverom og to bad spredt over 2 etager. Det har visstnok vært en slags visningsleilighet, så den var stappet med Kina-mikkmakk som fargede lys, fancye spotter og småporno utsmykkinger:) Hadde dessverre glemt kameraet mitt, men frykter at det kan bli en og annen fest der senere også;) Kveldens fest hadde et tempo som passet meg utmerket! Det ble etterhvert sløyfet å dra på byen, noe som gjorde at man ikke drakk så altfor mye og sparte levra et par år til. Skjønt, som alltid finns det noen som tåler mer, og det ryktes at det fant sted et nachspiel frem til barne-tv-tider neste morgen. Slikt skjer når de selger alkohol til nordmenn hele døgnet :p

Søndag hadde vi fått mail om at det var registrering, så det var nok greiest å møte opp. Når vi kom tuslende mot bygget det skulle være i, så vi et laaaangt tog av kinesiske studenter, og vi begynte å psykisk forberede oss på en lang dag sittende i klynge med småsvette kinesere. Men for første gang siden vi kom hit ble vi positivt overrasket over BI's arbeid. Her ble vi geleidet opp til 6. etage, og på et konferanserom med aircondition satt det folk som snakket engelsk og tok i mot oss og gav oss skjema som skulle fylles ut. De hadde vissnok sittet der en stund, og faktisk trudd at det kom noen nordmenn før kl 13 en søndags formiddag! Haha, dumme kinesere :p Hvertfall, registreringen var raskt over, og vi kunne glatt spasere forbi en million kinesere som også skulle registrere seg.

Siden vi har registrert oss, har vi plutselig fri frem til helsesjekken på søndag. Vet ikke helt hva man skal finne på, men det føles flaut å sitte i en så stor by å kjede seg :) Faktum er at det ikke er så lett å finne på noe hele tiden, uten at det koster penger. Vi vil jo gjerne være ansvarsfulle studenter og ikke bruke alle pengene på en gang, og da lønner det nok å holde seg litt borte fra alt av markeder og shoppinggater hver gang man ikke har noe å finne på=) I morgen tenkte jeg å sjekke ut et treningsstudio like rundt hjørnet, så noe av fastfoodavfallet kan fjernes! Blir litt lei av å gå på restaurant å bruke så lang tid på å få mat man ikke vet hva er eller hvordan det vil smake, så da er McDonalds og KFC "gode" å ha:)

Men nå er det leggetid her! Håper alle hjemme i Norge (og Danmark) har det fint:) Vær ikke redde for å sende en mail da;)

No comments: