Tuesday, March 27, 2007

Businesstrip #1

Heisann!

Da var det en stund siden siste oppdatering gitt! Er dessverre blitt litt sløv på oppdateringen her i det siste, men det henger vel sammen med økende jobbing med diplomen, reising, helsikkes GMAT og trening (ok da, den siste der kan man ta med en klype salt...). Hvertfall, har lastet opp en del nye bilder :)

2007-03-25 Hainan, konferanse og ferie

Bildene over er fra Hainan, hvor Daggern, Nam hee og jeg var i forrige uke. Torsdag og fredag var det Chinese Paper and Recycling Fiber Conference 2007 på Hilton, og vi argumenterte godt overfor Star Shipping at vi absolutt burde være representert her:) Nå kan man si at det er et stort pluss at konferansen "tilfeldigvis" er i Kina's svar på paradis, men det blir faktisk til et lite ankepunkt når man skal argumentere på et faglig nivå. Uansett, etter et par telefoner var vi booket for konferansen, og hotellrommene bestilt =) Angående hotellene er det nok litt klysete å skryte, men skitt! Vi bodde hvertfall på noe av det finere hotellverden har å oppdrive for oss vanlige dødelige, og jeg er hjertens glad for at vi ikke betalte de rommene selv! Konferansen gikk på Hilton, men siden det var fullbooket bodde vi noen hoteller bortenfor. Akkurat hvilket hotell man bor på i Yalong Bay, den bukten heter, spiller nok liten rolle, all den tid alle er 5-stjerners og heter Hilton, Sheraton, Marriot osv. Såh, det måtte bare nevnes;)

Poolområde ved hotellet

Men det faglige utbyttet var absolutt tilfredsstillende. Vårt mål var å lære mer om papir og pulp-industrien, noe vi absolutt gjorde, samt å skaffe kontakter, noe som også gikk meget bra. Tilstede på konferansen var det stort sett kun toppledelsen fra større firmaer, noe som gjør det enkelt for oss å få de riktige intervjuobjektene til oppgaven. Selv hadde vi trykt opp visittkort på engelsk og kinesisk, og fikk vel omtrent 30 visittkort tilbake :) Problemet med å finne gode intervjuobjekter er så godt som løst.

Ellers unte vi oss et par dager ekstra på ferieøya. Hainan er absolutt en av dem finere plassene jeg har vært, selv om det kanskje var litt lite sjel og egenhet over plassen. For det første er det overfylt av feite russere, noe som gjør at stranden (hvertfall nedenfor vårt hotell) ikke er den store opplevelsen for vårkåte øyer. Videre var underholdningen ved restauranter i Yalong Bay stort sett inspirert av sør-amerikanske rytmer. Koselig, men ikke så veldig Kina. Sanya by var fin da, og minner vel litt om sør-asiatiske byer flest. Mye folk og mye liv :) Hyggelig!

Chinglish

Orker ikke rable ned så voldsomt mye mer. Har også laget et lite album over som inneholder noen fine engelskformuleringer på Hainan Island, en pitteliten øy ved Hainan. Herlig Chinglish!

No comments: