Friday, February 08, 2008

Mardis Gras!!

Hei! På tide med oppdatering igjen, og denne gangen fra Mardis Gras-feiring i Louisiana, i Baton Rogue og "The Big Easy"; New Orleans!



Klikk på slideshowet for større bilder.

Hva er så Mardis Gras? For å være helt ærlig, så vet jeg det ikke helt selv ;p Rent teknisk sett er det hva vi kaller feit-tirsdag, men i Louisiana, og spesielt New Orleans og Baton Rogue, feires det med 5 dagers fyll og fanteri. Kanskje er det det at det er så uforståelig og sprøtt som gjør det hele så sinnsykt moro! Vi haddet det hvertfall knallmorsomt!!



Vi (Heinz, Arselie, Lauren, Jamie og meg) startet med 2 dager i Baton Rogue, hvor vi bodde hos Lauren's foreldre. Det første jeg merket når vi ankom flyplassen i New Orleans (ligger kun en liten times kjøring fra Baton Rogue), var den høye luftfuktigheten. Det var ikke så ekstremt varmt mens vi var der, men er en overgang å aldri føle seg helt tørr.

Vi ankom torsdags kveld, og fredag startet vi med en rundtur i Baton Rogue, hvor vi startet med en po'boy-frokost (lokal sandwich), og fikk se blandt annet LSU (Louisiana State University) og deres maskot-tiger. Skolen har faktisk en levende tiger til maskot, som nettopp fikk ny "bolig" for en plass mellom 2 og 3 millioner dollar. Her ser man hva pengene går til... ;)



Bildet over er fra vår første parade; i nabolaget til Lauren. Norma og Larry (hennes foreldre) har som tradisjon å arrangere stor nabolagsfest før og etter paraden, så vi var samlet en stor gjeng med masse god mat og drikke. Paraden var ikke så lang, men utrolig morsom! For oss som ikke helt visste hva dette innebar var det hele rimelig surrealistisk. Paradene består stort sett av folk som kler seg ut og går, og folk som står på "podier". Når de passerer hiver de ut "beeds", fargede smykker (som du kan se på bildene), og av en eller annen grunn er det ufattelig morsomt å samle masse slike beeds! Og det er mer enn nok til absolutt alle...New Orleans så ikke ut etter helgen, med slike smykker overalt!



Dagen etterpå var det en litt større parade i Spanish Town i Baton Rogue, og denne var nok den festligste av dem alle! Her var det samlet alt av folk, og det var en fullpakket parade i gode 2 timer! Folk var kledd ut i alle fasonger, og flere podier med vittige slagord og mobbing av kjendiser og politikere. Råfestlig!! :D



Etter Spanish Town-paraden kjørte vi til New Orleans, hvor vi sov i en tom leilighet som Lauren's onkel eier. New Orleans var en kjempefin og spennende by, og man skjønner lett at mye musik er inspirert herfra. Masse spennende arkitektur, dog ikke fullt så mange gatemusikanter som jeg hadde håpet. Uansett er det mye musikk rundt omkring hele tiden, og mange blues-puber. Vi vandret rundt i det franske kvartalet en del, og gikk på "Cafe du Monde", som visstnok er veldig kjent.

Vel, er ikke vits i å skrive så mye mer detaljert...klarer ikke gjenskape stemningen her uansett :) Kan bare oppsummere med at å feire Mardis Gras her var noe helt spesielt, og den stemningen som byen(e) er i er bare helt fantastisk. Og at de har 5 dager med drikking, fest og god mat hvert år er jo bare fantastisk!! Ikke umulig at det blir en gjentakelse til neste, eller senere, år!! ;D

Avslutter med et bilde av Arselie, som jeg syns oppsummerer galskapen ganske bra :D

No comments: