Thursday, August 10, 2006

Flyttet inn i leilighet! :)

Da har vi endelig flyttet inn i leilighet! Hotell-rommet begynte å bli rimelig kjedelig, og behovet for litt egen plass (med ok internett) begynte å trenge seg på. Etter å ha funnet romkamerater (et par og en annen kar), kunne leilighetsjakten begynne!

Når man skal leie i Shanghai, kan man ikke bare gå inn på hybel.no og håpe på det beste. Her må man rett og slett gå til en eiendomsmegler som tar en med på forskjellige visninger. Disse kan jo selvsagt ikke engelsk, så vi var heldige og fant en ganske laid-back surferboy fra Australia som snakket meget godt kinesisk. Han var meget villig til å hjelpe oss med leilighet, av den enkle grunn av at flere som får seg plass å bo, jo flere innflyttingsfester blir det;) Han hadde også kontakt med en god megler som vet hvilken standard vi ønsker. Normalt sett vil man bli vist rimelig mange crappy kryp-inn før man får se de gode leilighetene, men etter å ha hjulpet 2 andre grupper med norske studenter, droppet han det og viste oss godbitene med en gang :)

Allerede første leiligheten vi kom til var helt enormt bra! Helt ny, fine rom, 2 bad og en king size bad-ass TV! Her snakker vi 50-60"! Etter å ha sett en til leilighet, bare for å se hva annet som er på markedet, gikk vi for den. Kontrakten ble signert, depositum betalt og alt var forholdsvis ok. Inntil en ringte og sa at leiligheten var bygd av forsvaret, og dermed ikke kunne leies ut. SHIT, sa vi, og måtte dermed gå på en ny visning. Etter noen telefoner fra megleren, var en ny visning klar. Vi trengte først litt mat, og stoppet for å spise noe stekt ris og "dumplings" (noen hvite klumper med kjøtt og løk inni. Nam!). Plassen ville nok ikke godt gjennom det norske mattilsynets kontroller, men så lenge gatene blir holdt rene for skitne katter, er vi glade til. Nu vel!

Tiden var inne for en ny visning, og det første som møter oss er en kvinnelig landlord som prater engelsk! Bra engelsk! Dem kommer ikke på dusinet i Shanghai, for å si det slik! Etter en heistur opp til 9. etage, ble vi ført inn i DEN leiligheten!! Undertegnede fikk ikke dette med seg pga et sinnsykt trykk i nedre områder. Men etter å ha ristet løs var det tid for å kikke litt rundt i hva som skulle vise seg å bli vårt hjem for det kommende år! =) Her var det 2 bad, 4 store rom med store dobbeltsenger, stor stue og relativt god utsikt. Det tok ikke lang tid å bestemme seg, og husleien ble prutet ned til 5500RMB. For mitt vedkommende vil det komme på ca 1450,- mnd, da inkl. strøm, gass, vann, internett og hushjelp. Etter å ha betalt 3500,- for rommet mitt i Trondheim i fjor, vil jeg absolutt si meg fornøyd med den dealen!


Etter å ha redd opp sengen, minnet rommet meg om et hotellrom :) Sengen var selvsagt drithard, men det er visst alle sengene her. Visstnok en slik Kina-ting.


(Gangen)


(Stuen)




Vi har ikke utsikt over de helt store byggningene, men vi er allikevel såpass at høyt at noe er det jo å se på:) Leiligheten ligger også i et ganske morsomt strøk, med det meste i umiddelbar nærhet. Her har vi 3 min gange til et, i mine øyne, stort kjøpesenter (type Obs! x 2), fruktbutikker, en ganske vestlig kafé og kanskje aller best; McDonalds, KFC og Papa Johns (en pizashappe med utlevering) ;D

I alle disse leilighetstider, er det lett å glemme at man skal studere her :) Tiden frem til nå har vært litt ferie, og det vil det nok være til skolen starter 9. september. Det er forsåvidt greit, siden det tar litt tid å venne seg til byen. Nå gleder jeg meg til det blir litt kjøligere i luften, så det ikke er ekstremsport å gå en tur i sentrum :p

Og til alle dere kjente som ønsker seg en Shanghai-tur; vi har gjesterom her ;)

Hei så lenge! :o)



Posted by Picasa

No comments: