Saturday, August 12, 2006

Shoppingtur



Min første dedikerte handletur i Shanghai sentrum er unnagjort! Kort oppsummert er ikke Nanjing Lu, byens største handlegate, en lørdags formiddag rette plass for oss som får klausnykker og dritemage av førjulsrushet på Coop Mega i Bodø. Fant fort ut at her var det bare å være tålmodig, og stikke innom butikker jevnlig for å slippe 36 grader og svette kinesere på alle kanter.

Når det er sagt, er det ufattelig shoppingmuligheter her! For meg er de 3 timene vi gikk akkurat nok, men har man ben og penger til det, kan man gå rundt i dagesvis. Det svulmer over av kles- og skobutikker, som selger både billig og dyrt. Originale Nike, Adidas o.l. har et prisnivå litt under det norske, mens kinesiske merker (som har like god kvalitet) koster en tredjedel av prisen. I tillegg har man flere europeiske motebutikker som f.eks. Giordano som selger meget stilige og gode klær til H&M-priser. Det kan vi like!


Fake-markedet er som kjent offisiel lagt ned, men egentlig bare flyttet. Langs hele handlegaten ble vi stoppet utallige ganger av folk som spør "Hey! Where you from? Shoes? Clothes? Nike? Armani? DVD? Adidas?" osv osv. Kvaliteten på fake-klærne er jo dårligere enn originale, og visstnok dårligere enn kinesiske merker også. Prisnivået er generelt så lavt her, at vi med norsk stipend lever som konger ;)

No comments: