Monday, August 21, 2006

Marked, besøk og god utsikt!

Da var nok en helg over! :) Tiden går fort i Shanghai, og man finner stadig nye ting å ta seg til. Lørdags kveld kom også pappa innom byen, og man kan vel si det er greit å få litt besøk (hint,hint til alle dere hjemme som ønsker en Kina-tur) ;)

2006-08-20 Marked med pappa
Aug 19, 2006 - 10 Photos

Etter å ha vært ute å spist med pappa lørdags kveld, etterfulgt av en tur ut med skolefolkene, fant vi ut at vi skulle starte neste dag relativt tidlig (kl. 12) og dra på marked. Jeg har ikke vært på marked her før, og tenkte at det var på høy tid siden alle maser om at man skal kjøpe fake-ting. Vel, vi var litt usikre på adressen til disse markedene, men hadde heldigvis med Jane (pappas Kina-tolk) som greide å konversere normalt med taxi-sjåføren.

Vel, først kom vi til et litt eldre byområde med skikkelig kinesisk arkitektur. Det har jeg ikke sett før i Shanghai, og ble litt mer imponert over byen:) (Se de første bildene i albummet over). Har var det en haug med souvenir-butikker, isbarer og andre vanlige klesbutikker. Vi var jo primært på jakt etter fake klær og stæsh, så vi gamblet på å bli med en av disse maskråkene som spør om man skal kjøpe klokker, dvd osv. Han tok oss med gjennom en butikk, opp i 2.etage (hvor det var kunstutstilling), gjennom en dør i veggen som man ikke ser om man ikke vet den er der, og litt lenger inn etter det. Der hang det haugevis av vesker, pengebøker og klokker. Smartypantse'n her hadde tydeligvis funnet ut at å starte insanely høyt fører til at folk kjøper dyrt, og startet derfor på 850 på en fake Rolex (samme dritten som jeg betalte 50 for 2...). Ikke var det noe annet interessant i det lille kottet hans heller, så det ble med de to veskene Jane kjøpte.

Videre ble jeg litt bekymret for at det skulle bli vanskelig å finne fake-klær, så vi hoppet inn i en taxi og fikk ham til å ta oss til Qi Pu Lu, en gate lærern vår sa var fulle av slike ting. Her møtte vi 3 store bygg, og halve Shanghai. Søndag er tydeligvis dagen VELDIG mange drar ut! Vi entret det bygget som var pyntet med mest drit (se album), og startet jakten. Her var det ikke fred å få fra folk som skulle ta oss til det ene og det andre. Siden det var sykt stort her inne, og umulig å finne fram, lot vi et par av disse vise oss en bod med fake-skjorter. Her hadde de alle standard-fake-merkene som Boss, Tommy Hilfiger, Polo, Armani osv. Skjortene var rimelig straighte med litt småkjedelige farger. Men kvaliteten på stoffet virket bra, så litt handel ble det:)

Fortsatt uten å bli kvitt kleggene som "viser" oss boder, gikk vi videre og fant en haug av skobutikker. Her gikk jeg til innkjøp av mine første Aididasi-sko :) Hvor de kallte dem det vet jeg ikke, for det var fullt av Nike, Adidas osv. Prøvde også et par fotballsko, men her var sålen så tynn at man kjente knottene gjennom. Er nok litt variert kvalitet på disse produktene.

Etter skoshoppingen fant vi det som virker som å være markedets virkelige spesialitet; vesker! Her var det enorme mengder med damvesker, bager, ryggsekker, skuldervesker, kofferter+++. Her shoppet jeg et par Diesel skuldervesker og en Diesel ryggsekk, alt til en pris på ca 100 kuai per stk. Kvaliteten virket også rimelig bra, så her kan det nok bli bagshopping får å få med seg ting hjem ;)

Alt i alt var markedet godkjent. Vi dro dit en liten tur i dag for å finne noen t-skjorter/topper til mine småsøstre, men det viste seg å ikke bli like enkelt. Det er faktisk ikke SÅ mye fake-klær å få tak i, selv om det var boder med North Face-jakker, Gore Tex osv. Det var absolutt mest sko og vesker. Når det er sagt er det veeeeldig mye klær i Kina-merker, så om man ikke MÅ ha med et eller annet merke på, kan man nok shoppe mye billig, bl.a. kule jeans. Pruting må selvsagt til, og man finner jo etterhvert ut hva ting er verdt, og hvor smertegrensen dems ligger. Skjortene betalte vi 100 kuai pr stk for, men kunne nok fått dem ned i 60-70. Skoene alt fra 50-120 kuai, ryggsekk 100 kuai og belte 50. De starter uansett usannsynlig høyt, så man må ikke tro at halv pris er bra ;)

2006-08-21 Tur i TV-tårnet
Aug 21, 2006 - 19 Photos

Så var det dagen i dag da:) Etter vår lille markedstur, dro vi til The Bund for å gå promenaden ut mot elven og Pudong ("nytt" område med mange fancye bygg). Etter å ha tuslet litt her, tok vi undervannsbanen til Pudong. Det er noen små togvogner som går på skinner under elven. Har var det selvsagt pyntet med hemningsløs blinking og farger gjennom hele turen som tok ca 3 min. (Se album over) Herfra gikk vi direkte til tv-tårnet (det med de røde kulene på) og tok heisen opp til øverste. Tipper det er ca 350 m opp til den øverste kulen, og derfra så man hvor stort Shanghai egentlig er! Får liksom satt byen litt mer i perspektiv når man ser den slik, og man må jo bare medgi at det ser fantastisk ut:) Ikke særlig personlig by, men det kan det da ikke bli med 17 millioner innbyggere. Se albummet over for flere bilder.

Det var det jeg hadde for denne gang! Morsomt å høre at folk leser innleggene mine, siden det er litt morsomt å skrive også:) Foten ble bedre allerede etter de første antibiotika-tablettene, men er fortsatt rimelig hoven og rød, og gjør vondt etter å ha trasket rundt en hel dag. Det skulle jeg jo egentlig ikke gjøre heller, men er jo ikke hver dag man har besøk :) Får ta det litt roligere de kommende dagene, og lese kinesisk. Skal være en prøve neste onsdag, og jeg føler vel ikke helt at jeg mestrer det;) Skippertak er stikkordet!

Ha det fortsatt fint, alle sammen, og bare skriv mail :)

Jørgen out =o)

No comments: